Усі люди піддаються змінам в організмі, на кожній стадії розвитку. Відбувається це і з перебудовою жіночого організму після 40 років. Їм властиві також перепади настрою, причому у різкій формі. Щоб уникнути таких сильних змін в організмі, необхідно додати у свій раціон чорнослив, інформує sutura.org.ua

Користь чорносливу

  • Склад у чорносливу такий, що допомагає заспокоїтися, згладжує емоційні стрибки, допомагає боротися з апатією, нудьгою, безсонням та дратівливістю.
  • У чорносливі багато калію, який допомагає підтримувати здоров’я стінок серця та сосудів. Щоб покрити 65 % норми споживання калію організмом на добу, потрібно з’їдати 100 г чорносливу.
  • До складу чорносливу також входить кальцій. Через зниження кальцію в період клімакса та менопаузи у жінок може розвинутися остеопороз. У результаті чого чорнослив ідеально підходить для поліпшення цього показника.
  • Якщо періодично вживати чорнослив, можна відрегулювати роботу кишечника, якщо вона порушена. Цей продукт нормалізує вагу, допомагає знизити рівень рідини в організмі, запобігає набряклості, активізує діяльність нірок.
  • Пектин і каротин, що знаходиться в складі чорносливу покращує зір. Його варто вживати при захворюваннях нірок, при атеросклерозі та ревматизмі.
  • І найголовніше для жінки – це збереження молодості. Завдяки вмісту в плодах антиоксиданту, кремнію та біотину можна покращити стан шкіри. Вона стане гладкою, чистою, зникне в’ялість, лущення, а волосся стане шовковистим.
  • Якщо з’їдати п’ять плодів чорносливу, то можна вберегтися від раку. Але все ж є у цього продукту і протипоказання, чорнослив не можна їсти людям, що страждають на цукровий діабет, сечокам’яною хворобою та ожирінням.