Чорнослив – дуже корисний продукт. Його корисність, а краще сказати, природна унікальність, полягає в цілій низці властивостей, які не можна

зустріти в інших фруктах, передає sutura.org.ua

По-перше, це одне з найефективніших засобів для профілактики серцево-судинних захворювань та гіпертонії.

По-друге, чорнослив містить у 1,5 разів більше калію, ніж у бананах. Калій, як відомо, потрібний для правильної роботи почок.

По-третє, чорнослив – найбагатший антиоксидантами фрукт. Антиоксиданти сприяють підвищенню імунітету, а також опірність організму.

По-четверте, чорнослив поглинає вільні радикалі, що руйнують організм. Це відмінна профілактика онкологічних захворювань.

По-п’яте, чорнослив перешкоджає розвитку шкідливих бактерій.

І це далеко не повний список корисних властивостей звичайного на перший погляд чорносливу.

Ці апетитні, заклично поблискують і надзвичайно ароматні сухофрукти здатні творити дива з нашим здоров’ям та настроєм. Повірте,

людина, не обтяжена жодними болячками, сповнена фізичних сил і бодьорості духу здатна на багато що. І як мало для цього потрібно…

За даними Департаменту медицини США, заснованого на багаторічних, широкомасштабних дослідженнях медичної лабораторії Університету Айові

Карвер, для повноцінного функціонування людського організму, запобігання наслідків таких негативних факторів, особливо притаманних

жителям мегаполісів, як гіподинамія, хронічні стреси та харчування фаст-фуд, слід щодня вживати в їжу пів склянки чорносливу.

Найбільш яскраво виявляються корисні властивості чорносливу як антиоксиданту. Наявність великої кількості неохлорогенової та хлорогенової

кислот у чорносливі нейтралізує супероксид аніон-радикалі, або вільні радикалі, а це рятує від холестерину мембрани клітин та сосуди головного

мозку. Ті ж пів склянки чорносливу подарують організму 20% від необхідної денної норми витамину А.

Бета-каротин – ліквідатор вільних радикалів, потужний жиророзчинний антиоксидант, він перешкоджає виникнення тромбозів, інфарктів та інсультів.

Вільні радикали в організмі дуже небезпечні і тим, що вносять зміни до ДНК клітини, а це спричиняє неминучі мутації і виникнення ракових клітин.

Під час клінічних випробувань був зібраний багатий матеріал, що стверджує корисні властивості чорносливу для лікування і особливо

профілактики таких тяжких запальних захворювань як астма, остеоартроз, ревматоїдний артрит

Чорнослив багатий і калієм. Дослідження показали, що регулярне вживання в їжу чорносливу, вдвічі знижує ризик виникнення

інсульту у віковій групі після 50 років, особливо це яскраво виражено у чоловічої частини досліджуваних.

Неоцінені корисні властивості чорносливу для нормалізації рівня цукру в організмі. Розчинна клітковина підвищує чутливість до інсуліну і

тому може відігравати корисну роль у профілактиці та лікуванні цукрового діабету 2 типу.

Всі знають, що чорнослив викликає почуття швидкого та приємного насичення.

Це його якість використовується у багатьох оздоровчих дієтах, сприяє легкій втраті ваги, при цьому в організмі зберігається необхідний баланс усіх витаминів, мікроелементів і кислот.