Нездорове харчування провокує гормональний збій в організмі жінки та створює сприятливі умови для розвитку онкологічних захворювань, передає sutura.org.ua

Про це розповідає терапевт, експерт зі здорового харчування, сертифікований дієтолог Тетяна Фіалкова, склавши «чорний» список продуктів, підвищують ризик захворіти на рак грудей, і «білий» список страв, що захищає від опухолей.

Які продукти варто назавжди виключити з раціону жінки:

Сахар.

Багато хто, говорячи про шкоду цукру, мають на увазі його пряма дія – надлишок порожніх калорій, лишній вага, порушення в роботі підшлункової залози. Але, не менш страшним є вплив цукру на дах людини. рН крові різко зміщується в кислий бік, а отже організм стає легко вразливим. При надходженні цукру в кров, незалежно від його кількості, клітини крові злипаються, імунні клітини втрачають рухливість та активність. Тобто знижується імунна резистентність організму до будь-яких інфекцій, інвазій, ракових клітин (які утворюються у великій кількості в організмі щодня). Сахар – це найкращий корм і для вже виниклої онко-патології. Думаю, багатьом уже відомо, що у клініках, що спеціалізуються на лікуванні онко-захворювань, у меню лікувального харчування завжди виключено сахар. Слід звернути увагу на всю продукцію, що містить цукор, а не тільки на продукт у чистому вигляді.

Продукція, приготовлена ​​на термофільних дрожжах.

Хліб, випічка, сухі дієтичні хлібці, печиво, заморожені напівфабрикати з тесту, квасі, кефір. Дріжджі впливають на організм аналогічно до цукру. Крім того, вони провокують ріст патогенної грибкової мікрофлори у кишечнику та розвиток кандидозу. Дріжджі і цукор – це улюблена пара для будь-якого роду онкології.

Транс-жири.

Маргарин у випічці, кондитерських виробах, сухому дієтичному печиві, сухариках та ін. продукції. Рослинні олії, піддані термічній обробці в чіпсах, картоплях фрі і навіть найздоровішій, якісній, але змаженій продукції. Транс-жир – це неприродний за хімічною структурою продукт, який не може бути знешкоджений в організмі. Отже, ще раз продукти чорного списку: попкорн та чіпси; кетчуп, майонез та всілякі соуси, м’ясні та рибні напівфабрикати, заморожені обіди; морожене; нагетсі, чебуреки та інші вироби фаст-фуду; кондитерські вироби: печиво, пончики, вафлі, тістечка, торти, шоколадні батончики; здобна випічка; сухі суміші для приготування супів, соусів, кремів, млинців, кондитерських виробів.

Животна продукція

Промислового виробництва з використанням гормонів та стимуляторів зростання. М’ясо, птиця, риба, яйця та молочна продукція повинні бути органічного походження, тому що стероїдні гормони, якими рясніє тваринна продукція, наносять непоправний вред гормональному фону людини. Чоловікам «дарує» жіночоподібні очерки фігури, жінкам – проблеми у галузі молочних залоз та яєчників.

Соєві продукти, особливо ГМО соя.

Естрогеноподібний складові сої погіршати вже наявні патологічні процеси у молочних залозах – кості, мастопатію. Рекомендую звести до мінімуму споживання сої жінками.

пиво.

Фітоестогени, що містяться в напої, посилюють порушення в гормональному фоні жінки і прямим чином впливають на виникнення раку грудей.

Продукти, що сприяють профілактиці раку молочної залози.

Свіжа зелень – петрушка, кріп, шпинат, салатні листя та інша зелень добре залужнюють рН крові, що є запорукою здорового тканинного дихання та активної імунної системи. Візьміть за правило щодня готувати собі на завтрак зелений коктейль з великого пучка абсолютно будь-яких зелень і фруктів/ягід.

Лимонний сік – Якнайбільше додайте його у воду, чай, салати. Лимонна кислота в крові діє протилежним чином – підвищує рН крові, покращує плинність та рухливість елементів крові, значно знижує кількість вільних радикалів.

Буряк — зміст антиракових пігментів антоціанів у буряках у 8 разів перевищує їх вміст у будь-якому іншому овочі. При цьому на них абсолютно не впливає термічна обробка продукту. Тушіть, запікайте, додавайте в салати варену і свіжу буряк щодня. Можна приймати по кілька столових ложок бурякового соку на добу, додаючи в інший сік або воду. Крім цілющого червоного пігменту, буряк володіє потужним жовчогінним і послаблюючим ефектом, що побічно впливає на стан «чистоти крові, кількість ракоутворюючих вільних радикалів і тканинне дихання.

Проростки зернових та бобових – пшениці, вівса, гречки та інших злаків. Харчування проростками сприяють омолодженню всього організму, відновленню обміну речовин. Зміст багатьох витаминів – наприклад, С і групи В – у пророслого насіння збільшується у 5 разів, витамину Е – у 3 рази. Всього 50 г проростків пшениці відповідають за змістом цього витамину шести склянок апельсинового соку. Добова норма 20-30г. Проростки поєднуються з будь-яким продуктом, їх можна додавати до основних страв, каші, салати-коктейлі.

Синій виноград. Містить безліч біофлавоноїдів – сильних антиоксидантів, що захищають організм від різного роду опухолей. У темних (червоних та чорних) сортах більше речовин, ефективних для профілактики та лікування раку шлунка, раку кишечника, раку молочних залоз. Особливо гарний виноград Конкорд. Їсти його треба разом із шкіркою та виноградними кісточками – у них найбільше речовин, що захищають від онкологічних захворювань. У день досить з’їдати одну гроно винограду як десерт або перекушування. Темні сорти винограду добре зберігаються і нам доступні практично всю зиму.