Чотири продукти для зниження високого кров’яного тиску

Головна / unsorted / Чотири продукти для зниження високого кров’яного тиску

Раціон харчування може мати значний вплив на схильність до гіпертонії та високого кров’яного тиску – для зниження їх симптомів корисно вживати в їжу певні продукти.

Фахівці попереджають, що ознаки високого кров’яного тиску далеко не завжди очевидні. Гіпертонія може довго розвиватися непомітно: багато людей не знають, що вона у них є. Найчастіше проблема підвищеного тиску виявляється, коли обумовлені ним пошкодження життєво важливих органів стають дуже значними.

Для запобігання подібних випадків медики радять періодично вимірювати свій кров’яний тиск і знати його показники (насамперед людям старше 40 років). Раціон харчування вони рекомендують оснастити здоровими, корисними для підтримки серцево-судинної системи продуктами.

Як мінімум чотири продукти входять до кращих для зниження високого кров’яного тиску, про це пише видання Express Health (Великобританія).

Ягоди. Нормалізації параметрів тиску сприяють їх речовини поліфенолі. Дослідження показали, що у людей, які щодня вживали ягоди та продукти, багаті на поліфеноли, скоротилося кількість маркерів ризику серцевих захворювань і знизився кров’яний тиск.

Банані. Їх плоди є кращими доступними джерелами калію-мінералу, що грає життєво важливу роль у лікуванні гіпертонії. Калій знижує руйнівну для судинної тканини дію натрію, знімає напругу у стінках кров’яних судин.

Зелень. Вживання трав’янистих продуктів, а також зелених листових овочів допомагає знижувати високий кров’яний тиск, послаблюючи жорсткість артерій, ця їх здатність підтверджена багатьма дослідженнями. Ефект пов’язують з дією містяться в них природні сполуки нітратів, що входять до складу природних минеральних іскопаючих. До їх складу входять молекули оксиду азоту, що володіє властивістю розширювати кров’яні судини, знижувати тиск, зміцнювати організм у боротьбі з інфекціями.

Мигдаль. Він багатий корисними жирами, клітковиною, білком, магнієм, витамином Е – всі ці речовини мають властивості, що покращують стан серця та судин. З вживанням миндалю пов’язані ефекти зниження підвищеного артеріального тиску, рівнів цукру та холестерину в крові. Також відомо, що горіх допомагає зменшити відчуття голоду і сприяє схудненню, що дуже важливо для профілактики гіпертонії.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!