Чи дійсно гімалайська сіль корисніша за звичайну
Гімалайська сіль — це особливий різновид кам’яної солі, яка була знайдена у гімалайському регіоні. Вона має унікальний відтінок завдяки своєму мінеральному складу. Але наскільки вона корисніша за звичайну?
Що таке гімалайська рожева сіль?
Гімалайська рожева сіль — кам’яна сіль розового кольору, яка зазвичай добується у регіоні Пенджаб у Пакистані.
“Ця сіль має унікальний колір, тому що не є чистим хлоридом натрію (NaCl). Ці домішки є причиною м’якого розового відтінку, а не чистого білого кольору, як у кухонної солі або мутного білого, як у морської», — пише видання Organic Facts.
Переваги гімалайської солі
Існує безліч питань щодо потенційної користі для здоров’я гімалайської солі, включаючи її здатність зміцнювати кістки, регулювати рівень води в організмі, покращувати циркуляцію крові та баланс рН, але існує нестача наукових даних, що підтверджують це.
Тим не менш, гімалайська сіль краща, ніж традиційна, тому що вона з меншою ймовірністю містить токсині або небезпечні домішки. Ця сіль вважається “природною” формою солі, оскільки вона добується вручну, і не піддається будь-якій обробці, дії хімічних речовин, якими можна обробляти кухонну сіль.
Обережність у використанні солі
Попри неперевірені твердження про користь для здоров’я, пов’язаної з гімалайською кам’яною сіллю, помірність вживання будь-якого сорту солі є ключовою для здоров’я. Нарешті, використовуйте тільки гімалайську сіль, куплену у надійних та перевірених виробників.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!