А точніше, вживати жирні кислоти омега-3 та омега-6. Ті, хто не їсть риби і морепродуктів, часом ставлять собі питання: чи не стане мозок з часом працювати гірше, ніж у любителів риби? Давай розберемося!

Найголовніше — знайти продукти, в яких буде міститися все, що потрібно. При нестачі жирних кислот мозок з роками справді може почати «пустувати»: з’являтися проблеми з пам’яттю та увагою, передає sutura.org.ua

Відповідальні вегани і ті, хто живе в регіонах, де рибу дістати складно, виходять з положення так: їдять горіхи та насіння. Таким чином вони добирають жирні кислоти та витамин D з інших харчових продуктів.

Чому ці елементи такі важливі? Омега-3 допомагає контролювати настрій та увагу, попереджає розвиток хвороби Альцгеймера та інших проблем з пам’яттю. Вітамін D бореться зі втомою і підтримує імунну систему.

Отримати омега-3 можна, наприклад, з лісових горіхів, насіння соняшнику та чіа, а також витаминних добавок. Вітамін D міститься в яєчному жовтку та молоці.

Але, безперечно, зручніше отримати все це «одним ударом», почавши їсти рибу. Навіть якщо ти її терпіти не можеш, подумай, що смаки з часом змінюються. Не починай з жирної риби або шпроту, спробуй легку і смачну (і без «рибного» присмаку!) камбалу або дорадо. Запечи рибу на грилі, посипаємо сиром чи улюбленими прянощами. Що стосується морепродуктів, то багато хто погоджується, наприклад, креветки або мідії. В результаті ти не тільки відкриєш для себе нову гаму смаків, а й даси організму масу корисних речовин!