Чи можна вагітним їсти чеснок і лук на ранніх термінах: до чого це може призвести
Вагітні жінки нерідко замислюються про своє харчування, щоб правильно скласти раціон у різні терміни. Є продукти, які на ранніх термінах можуть зашкодити. Серед таких виділяють чеснок та лук.
Вживання цибулі та часнику в різні триместри вагітності
На ранніх термінах вагітності плід є особливо вразливим, тому майбутній мамі бажано їсти тільки свіжу та якісну їжу.
Медики радять майбутнім мамам скоротити вживання цибулі і чесноку залежно від терміну вагітності. На ранніх термінах, а особливо під час першого триместру варто їсти чеснок і лук у розумних межах, злоуживати не можна. Вся річ у тім, що в цей період жіночий організм занадто вразливий і потребує всіх корисних речовин, які є в цих продуктах.
При цьому необхідно дотримуватися обережності, оскільки при будь-яких проблемах, що з’явилися, від цибулі та чесноку потрібно відмовитися. Допустимою вважається норма часнику 1-2 зубчики на день, а цибулі — четвертинка.
В іншому триместрі обидва продукти не завдадуть жодного шкоди, оскільки до цього часу плід вже захищений. Потрібно буде тільки орієнтуватися на свій стан та переносимість цих овочів. Дозволяється їсти по 2 зубчики чесноку на день, а цибулі — половинку.
На пізніх термінах вагітності варто зовсім звести до мінімуму вживання даних продуктів або ж зовсім прибрати з раціону. Крім того, що вони викликають печію, так ще можуть призвести до розрідження крові та спровокувати кровотечу під час пологів.
Якщо ж дуже хочеться з’їсти чеснок або лук, то краще їх запікати в духовці — так вони збережуть всі корисні речовини, а їх смак стане більш ніжним.
Користь чесноку та цибулі для вагітних
Цибуля і чеснок роблять позитивний вплив на імунітет, а також захищають організм від вірусів та мікробів. Для жінок у положенні ці продукти є кращим лікувальним та профілактичним засобом, який дозволяє захистити від застуди, бактерій та грибків.
Під час виношування дитини жіночі органи працюють із підвищеним навантаженням. Дані продукти тонізують сердечний м’яз, наводять у норму ритм і надають спазмолітичну дію. Часник попереджає появу тромбів та холестеринових бляшок. При цьому продукт допомагає зберігати сили та підвищувати стресостійкість.
Якщо у вагітної жінки постав вибір між луком, часником і ліками під час застуди, то їй краще віддати перевагу народним продуктам.
Шкода цибулі та часнику для вагітних
Лук і чеснок відносять до категорії гострих прянощів, які здатні підвищувати тонус матки. Але поки що не були зафіксовані випадки викидня після вживання цих продуктів.
Ці дві прянощі мають надто насичений смак і є сильним аллергеном, тому тим, у кого є непереносимість чи аллергія, необхідно це брати до уваги. Крім того, зазначені продукти можуть викликати печію та хворобливі відчуття в області епігастрії.
Часник здатний зменшувати в’язкість крові, тому тим, хто схильний до носових кровотеч, під час виношування дитини не варто налягати на нього. Страви, які сильно присмачені чесником, викликають жажду та провокують появу набряків.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!