Чи можуть ці два витамини знизити ризик Паркінсона? Дослідження шведських учених
Нове дослідження показує, що люди, які споживають велику кількість витаминів С і Е, можуть знизити ризик хвороби Паркінсона майже на третину.
Продукти з високим вмістом витамину С включають апельсини, полуницю, броколі та брюссельську капусту. Продукти з високим вмістом витамину E включають шпинат, зелень капусти, тыкву і орехи, такі як миндаль і арахіс.
Як дві поживні речовини можуть запобігти хворобі Паркінсона? За словами європейських дослідників, які брали участь у новому дослідженні, витамини C і E також є антиоксидантами, які можуть запобігти пошкодженню клітин, спричиненому хворобою Паркінсона. Зокрема, антиоксиданти можуть допомогти протидіяти “нестабільним” молекулам та окислювальному стресу, який може призвести до втрати хімічного речовини мозку, що називається дофаміном, що є ознакою цього стану.
“Захисна дія вітамінів на ризик хвороби Паркінсона може бути обмежена конкретними витаминами, такими як витамини E і C. отже, вживання в їжу продуктів, багатих витаминами E і C, може допомогти запобігти розвитку хвороби Паркінсона”, – сказав дослідник Ессі. Хантікайнен з Міланського університету Бікокка в Італії. – “Крім того, високі концентрації витамину С виявлені у центральній нервній системі, де він володіє нейропротекторними властивостями”, – пояснила вона.
Хантікайнен зазначив, що це дослідження не може довести, що витамини E і C запобігають хворобі Паркінсона, тільки те, що високий рівень цих витаминів пов’язаний з нижчим ризиком розвитку хвороби.
Болезнь Паркінсона – це руховий розлад. Він поступово знижує дофамін, хімічне речовину в мозку, що впливає на мову, ходьбу та рівновагу. Причини невідомі, немає ні ефективних методів лікування, ні ліків.
woman24.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!