Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Чим корисна руккола, кому її не можна їсти і чому
Рукола — пряна трава, що має низку корисних властивостей і відмінно поєднується за смаком з овочами, інформує sutura.org.ua
Експерти підкреслюють, що руккола багата на витамини і корисні мінералі: бета-каротин, витамини групи В, витамин Е, С і К (наприклад, 100 г трави покривають добову норму витамину К). Також є цинк, селен, марганець, залізо, фосфор та натрій.
Однак варто пам’ятати про те, що деяким людям небезпечно вживати цей продукт. Про те, кому варто відмовитися від руколи — читайте у матеріалі.
Чому руколи можна не всім?
У першу чергу це індивідуальна непереносимість активних речовин, що входять до складу рукколі. Аллергія може проявлятися у вигляді спазмів у горлі, набряків слизових, порушення травлення, спазмів у шлунку.
Швидше за все, що ви не знали, але велика кількість щавлевої кислоти в листі цього салату здатна спровокувати утворення ниркових каменів. Така недуга може зачепити окрему категорію людей, які схильні до цього захворювання, або загострити хронічну сечокам’яну хворобу.
Але, до речі, кальцій, що міститься в руколі, покращує роботу нірок. Тому досить обмежити споживання корисної пряної рослини, не виключивши її повністю з меню.
Фахівці не рекомендують їсти руколу у великих кількостях, якщо у людини присутня якась із проблем: захворювання печінки; дискінезія жовчовивідних шляхів, коліт, подагра, гастрит, що супроводжується підвищеною кислотністю, серйозні порушення функціонування щитоподібної залози та аутоімунні захворювання.
Оскільки в руколі багато витамину К, який сприяє підвищенню згортання крові, цей зелений продукт протипоказань людям, яким за станом здоров’я доводиться приймати розріджують кров препарати.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!