Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Чим корисний для організму оселедець
Оселедець є популярним продуктом у споживачів. Його продають у кількох видах: свіжозамороженим, засоленим з бочки, у вигляді пресервів з різними спеціями. У нашій країні полюбляють вживати цю рибу як закуску до алкогольних напоїв, а оселедець під шубою, улюблена страва в кожній батьківщині, — десятки років є символом новорічних свят, інформує sutura.org.ua
Однак солону рибу можна вживати не всім. Особливо якщо виробник для приготування цього продукту додає шкідливі консерванти. Кому варто відмовитися від оселедця на своєму столі?
Шкода оселедця для організму
Уротропін, який виробники часто застосовують під час консервації оселедця, може завдати шкоди організму. Він закодований, як Е239. Навіщо він потрібний? А для того, щоб продовжити термін придатності продукту.
Оселедець у солоному вигляді не рекомендовано вживати гіпертонікам, оскільки сіль сприяє підвищенню тиску. Його також не можна вживати тим, у кого хворі нирки, і у кого хворий сечовий міхур.
Як зробити оселедець корисним?
Оселедець – дуже смачний продукт. Але якщо окремим категоріям споживачів його не можна вживати у солоному вигляді — що можна зробити для того, щоб оселедець став корисним?
На цей випадок є багато рекомендацій. Його можна запікати у духовці, зварити чи приготувати на парі.
Звичайно, він корисний у свіжому вигляді. Але свіжий оселедець можуть дозволити собі лише жителі морського побережжя. Саме в такій рибі зберігаються всі її кращі смакові якості. А в замороженому вигляді ці якості втрачаються. Однак, це все ж таки кращий варіант, ніж солона риба.
Чим цінна оселедець?
Якщо взяти харчову цінність, то вона становить 260 ккал на 100 г продукту. В оселедці містяться всі основні витамини і мікроелементи, і головним серед них є витамин D. Оселедець цінний тим, що не містить аллергенів. Він корисний навіть тим людям, які намагаються позбутися від зайвої ваги.
Цю рибу рекомендують вагітним жінкам, а також жінкам у період менопаузи. Чоловікам корисно вживати цю рибу для профілактики інфарктів, інсультів та ниркових захворювань.
Як правильно обрати оселедець
Під час покупки риби експерти просять звернути увагу на наступне:
- зябра свіжої риби темно-червоні, а тушка має пружну консистенцію;
- від риби не повинен виходити гнилий запах;
- очі у свіжовиловленого оселедця — червоні та чисті;
- термін зберігання солоного оселедця не повинен перевищувати 1 місяця.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!