Американські вчені з Університету Джона Хопкінса з’ясували: обмеження щоденної дози солі з 9 до 3 г (приблизно половина чайної ложки) скорочує кількість головних болів на 31%.

Експерти нагадали, що до продуктів, насичених силлю, відносяться хліб, лапша швидкого приготування, сир, консервовані огірки, пластівці. А, наприклад, у біг-маку і порції картоплі фрі міститься саме добова кількість солі.

На думку вчених, обмеження солі дозволяє досягти зниження інтенсивності головного болю за рахунок зниження артеріального тиску. Причому результат спостерігається у всіх людей, незалежно від початкового рівня артеріального тиску.

– Все добре в міру! – нагадує лікар-дієтолог Лариса Буткова. – Відповідно до рекомендацій ВООЗ, добова кількість солі для дорослого людини не повинна перевищувати 6 гр.

Проблема в тому, що багато хто вважає, що цими 6 гр вони можуть посолити їжу, що стоїть на столі сільнички. Насправді багато продуктів містять стільки солі, що її кількість у рази перевищує добову норму. Від цього передозування і виникають проблеми.