Виявляється, вони є джерелом мікроорганізмів, які здатні викликати інфекційні захворювання. Це з’ясували вчені з Медичної школи Нью-Йоркського університету, повідомляє Deccan Chronicle.

Фахівці взяли мазки з шматочків лимона у напитках у 21 ресторані. Дослідження показало: ріст мікроорганізмів відзначався у 70% зразків. Загалом дослідники виявили 25 різних видів мікроорганізмів. Усі вони могли спровокувати інфекційні захворювання, хоча ймовірність вчені не розраховували.

Дослідники кажуть: працівники ресторанів та барів доторкаються до лимона, розрізають його, поміщають кусочки у контейнер, чашку чи склянку, звідки через деяку годину беруть їх та кладуть у напій. Так, мікроорганізми легко потрапляють на скибочки лимона. І алкоголь у напитках не завжди достатньо міцний, щоби їх знищити.