Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

Дієтолог Келсі Лоренц розвіяла міф про головну опасность вживання винограду

Червоний, зелений або бурий виноград – смачна і корисна закуска практично будь-якої години. Ці маленькі круглі ягоди зі своїм сладким і соковитим смаком – справжні конфети природи. Заправлені в курячий салат, майстерно задрапіровані на м’ясній дошці або як полудень з цілісних продуктів, вони додадуть кольору та поживних речовин у щоденний раціон без зайвого клопоту. Тим часом, багатьом людям, залежним від розріджують кров препаратів, часом рекомендують побоюватися винограду. Однак, як підкреслює дієтологія Келсі Лоренц, боятися тут практично нічого.

Разом з достатком антиоксидантів і великою кількістю клітковини, усередині кожної ягоди є ще один питальний елемент, про який мало хто знає – це витамин К. У порції винограду на одну чашку міститься 22 мікрограми цього мікроелементу, що становить близько 24% рекомендованої добової норми для жінок. і 18% – для чоловіків. І для більшості людей здобуття великої кількості витамину К-це дуже корисно.

“Вітамін K є одним із основних питних речовин, які допомагають крові згортатися”, – стверджує досвідчена дієтологія Келсі Лоренц. При цьому дефіцит даного компонента може призвести до збільшення гематом або сильних кровотеч у разі порізу, оскільки в організмі його недостатньо для забезпечення згортання крові.

У той самий час, якщо людина приймає препарати, що розріджують дах, не потрібно панікувати або навіть виключати виноград зі свого раціону. «Вживання винограду не повинно викликати особливого занепокоєння, якщо ви приймаєте розріджують кров кров, але в залежності від порцій і кількості інших продуктів з помірним вмістом витамина К, які ви їсте, вони можуть мати значення», – пояснює Лоренц.

Вона рекомендує використовувати таблицю продуктів з високим, помірним та низьким вмістом витамину К, щоб щодня брати приблизно однакову кількість з кожної групи. Якщо виноград регулярно входити до вашого рациону – відмінно! Просто пам’ятайте, що при прийомі цих ліків ключовим моментом є послідовність у дієті.

“Що стосується розріджують кров препаратів, то в цьому випадку важливо підтримувати постійне споживання витамину К”, – каже Лоренц. «Якщо ви збираєтеся їсти більше продуктів з витамином К, наприклад, коли у вашому саду росте свіжий шпинат, обов’язково попередьте про це лікаря, перш ніж збільшувати споживання, а також зверніться за консультацією знову, коли ви його знизите.»

Джерело medicalanswers.com.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!