Дієтолог назвала найнебезпечніші заморожені продукти, особливо для серця

Головна / unsorted / Дієтолог назвала найнебезпечніші заморожені продукти, особливо для серця

За словами шведського дієтолога Сігне Сванфельдт, серед заморожених продуктів є багато відмінних варіантів для готування — вони багаті на питні речовини і харчові волокна. Це, наприклад, заморожені овочі, фрукти, ягоди. Однак є й такі, від яких краще відмовитись або сильно обмежити їх у своєму меню. Все через велику кількість солі, насичених жирів та доданого цукру в складі, інформує sutura.org.ua

Як розповіла Сігне Сванфельдт, не варто захоплюватися замороженою піцою, хоч вона і може бути смачною. У багатьох варіантах такого продукту пристойна кількість тесту, а в начинку додають ультраоброблене м’ясо, в якому багато солі та насичених жирів. Якщо їсти таку піцу часто, можна підвищити свої ризики заробити серцево-судинні захворювання та ожиріння.

Спеціалістка перерахувала ще 6 заморожених продуктів, особливо шкідливих для здоров’я в цілому, в тому числі для серця та фігури:

  1. випічка,
  2. смажені у фритюрі продукти,
  3. сосиски,
  4. готові страви,
  5. картопля фрі,
  6. пирог.

За словами дієтолога, при покупці заморожених продуктів важливо завжди дивитися їх харчову цінність на етикетці і вибирати такі, в яких менше доданого цукру, солі, жирів.

Проте, жодний із харчових продуктів не можна назвати настільки вредним для здоров’я, щоб його треба було повністю виключити зі свого раціону. Вся справа у збалансованому та різноманітному харчуванні відповідно до ваших потреб в енергії, — додала фахівець.

Які продукти після заморозки перетворюються на яд

Як розповідали експерти, є продукти, які при заморожуванні можуть втратити смакові якості, зовнішній вигляд чи поживні цінності. А є такі, які можуть реально стати небезпечними для здоров’я.

  • Яйця. При замерзанні в холодильнику рідкий білок усередині яйця розшириться, що призведе до тріщин на шкаралупі. А навіть крихітне пошкодження вже може створити благодатний ґрунт для проникнення всередину та розмноження хвороботворних бактерій.
  • М’які сирі. Крім втрати структури та смаку, при низьких температурах вони можуть розшаровуватися. Це робить їх уразливішими для бактерій, які вміють виживати навіть у морозилці.
  • Повторно заморожувати розморожене м’ясо, птицю, рибу та морепродукти. У таких продуктах практично гарантовано розмножуються хвороботворні бактерії, які при відтаванні прокинуться і можуть серйозно зіпсувати ваше здоров’я.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!