Дієтолог назвала найнебезпечніші заморожені продукти, особливо для серця
За словами шведського дієтолога Сігне Сванфельдт, серед заморожених продуктів є багато відмінних варіантів для готування — вони багаті на питні речовини і харчові волокна. Це, наприклад, заморожені овочі, фрукти, ягоди. Однак є й такі, від яких краще відмовитись або сильно обмежити їх у своєму меню. Все через велику кількість солі, насичених жирів та доданого цукру в складі, інформує sutura.org.ua
Як розповіла Сігне Сванфельдт, не варто захоплюватися замороженою піцою, хоч вона і може бути смачною. У багатьох варіантах такого продукту пристойна кількість тесту, а в начинку додають ультраоброблене м’ясо, в якому багато солі та насичених жирів. Якщо їсти таку піцу часто, можна підвищити свої ризики заробити серцево-судинні захворювання та ожиріння.
Спеціалістка перерахувала ще 6 заморожених продуктів, особливо шкідливих для здоров’я в цілому, в тому числі для серця та фігури:
- випічка,
- смажені у фритюрі продукти,
- сосиски,
- готові страви,
- картопля фрі,
- пирог.
За словами дієтолога, при покупці заморожених продуктів важливо завжди дивитися їх харчову цінність на етикетці і вибирати такі, в яких менше доданого цукру, солі, жирів.
Проте, жодний із харчових продуктів не можна назвати настільки вредним для здоров’я, щоб його треба було повністю виключити зі свого раціону. Вся справа у збалансованому та різноманітному харчуванні відповідно до ваших потреб в енергії, — додала фахівець.
Які продукти після заморозки перетворюються на яд
Як розповідали експерти, є продукти, які при заморожуванні можуть втратити смакові якості, зовнішній вигляд чи поживні цінності. А є такі, які можуть реально стати небезпечними для здоров’я.
- Яйця. При замерзанні в холодильнику рідкий білок усередині яйця розшириться, що призведе до тріщин на шкаралупі. А навіть крихітне пошкодження вже може створити благодатний ґрунт для проникнення всередину та розмноження хвороботворних бактерій.
- М’які сирі. Крім втрати структури та смаку, при низьких температурах вони можуть розшаровуватися. Це робить їх уразливішими для бактерій, які вміють виживати навіть у морозилці.
- Повторно заморожувати розморожене м’ясо, птицю, рибу та морепродукти. У таких продуктах практично гарантовано розмножуються хвороботворні бактерії, які при відтаванні прокинуться і можуть серйозно зіпсувати ваше здоров’я.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!