Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Дієтолог назвавши п’ять причин додавання картоплі до рациону
Дієтолог Дуейн Меллор розповів про п’ять причин, чому важливо вживати картопля. Згідно з твердженням експерта, продукт має велику кількість корисних властивостей, тому його не варто уникати.
“Надмірне вживання будь-якого продукту негативно впливає на організм людини. Вчені змогли довести: якщо з’їсти дуже багато картопля, можна спровокувати підвищений тиск. Найчастіше приготування та вживання картоплі, наприклад, змаженої, призводить до негативних наслідків”, – заявивши лікар.
Він повідомив, що картопля багата витамином С. Найчастіше з цим корисним мікроелементом асоціюються апельсини та лимони. Однак люди забувають, що британці протягом більшої частини XX століття вживали багато картопля, оскільки в ньому міститься витамин С.
У 150 г продукту є приблизно 15% добової норми корисного мікроелементу. Також до складу картопля входить витамин B6, що є важливим кофактором в організмі. За його допомогою понад 100 ферментів в організмі функціонують правильно, за рахунок чого відбувається розщеплення білків.
Калій, наявний у картопле, потрібний, щоб регулювати електричні сигнали у м’язах і нервах. Його низький або високий рівень негативно впливає на серце. У картопля також є холін, який потрібний для нормального функціонування мозку, зміцнення нервів і м’язів.
У складі продукту відсутній глютен, тому його можна вибирати людям, що страждають від глютенової недуги. Солодка картопля володіє низьким глікемічним індексом, за рахунок чого не відбувається різкого стрибка показників цукру в крові.
Джерело arguments.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!