Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

Головна unsorted Дієтолог назвавши п’ять причин додавання картоплі до рациону

Дієтолог назвавши п’ять причин додавання картоплі до рациону

Дієтолог Дуейн Меллор розповів про п’ять причин, чому важливо вживати картопля. Згідно з твердженням експерта, продукт має велику кількість корисних властивостей, тому його не варто уникати.

“Надмірне вживання будь-якого продукту негативно впливає на організм людини. Вчені змогли довести: якщо з’їсти дуже багато картопля, можна спровокувати підвищений тиск. Найчастіше приготування та вживання картоплі, наприклад, змаженої, призводить до негативних наслідків”, – заявивши лікар.

Він повідомив, що картопля багата витамином С. Найчастіше з цим корисним мікроелементом асоціюються апельсини та лимони. Однак люди забувають, що британці протягом більшої частини XX століття вживали багато картопля, оскільки в ньому міститься витамин С.

У 150 г продукту є приблизно 15% добової норми корисного мікроелементу. Також до складу картопля входить витамин B6, що є важливим кофактором в організмі. За його допомогою понад 100 ферментів в організмі функціонують правильно, за рахунок чого відбувається розщеплення білків.

Калій, наявний у картопле, потрібний, щоб регулювати електричні сигнали у м’язах і нервах. Його низький або високий рівень негативно впливає на серце. У картопля також є холін, який потрібний для нормального функціонування мозку, зміцнення нервів і м’язів.

У складі продукту відсутній глютен, тому його можна вибирати людям, що страждають від глютенової недуги. Солодка картопля володіє низьким глікемічним індексом, за рахунок чого не відбувається різкого стрибка показників цукру в крові.

Джерело arguments.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!

తెర.