Дієтолог розповів про корисні властивості оцту для організму людини

Головна / unsorted / Дієтолог розповів про корисні властивості оцту для організму людини

Дієтолог розповів про корисні властивості уксу. При регулярному вживанні продукту можна контролювати вагу та артеріальний тиск, врівноважувати показники цукру в крові.

Вчені провели дослідження, у ході якого дійшли висновку, що додавання 1 ст.л. ложки уксу в салат протягом 3 місяців знижує індекс маси тіла на 0,4-0,7 пункту. Гіппократ у 400 роки до н. застосовував продукт як засіб для лікування гострих інфекцій та ран. Незважаючи на те, що він допомагає не від усіх бактерій, проте суміш уксу з медом є давньою формулою при боротьбі з хронічним кашлем. У продукті міститься укстова кислота, тому його використовують для консервування.

Також за його допомогою можна дезінфікувати овочі та фрукти, якщо замочити їх на 5 хвилин у розчині. До складу входять 1 ст. ложка уксу на літр води. Продукт позитивно впливає на ракову опухлину, зменшуючи її, повідомляють дослідники. А якщо його розбавляти водою, то можна знизити артеріальний тиск.

Вчені під час дослідження виявили, що використання білого уксуса після їжі, яка містила вуглеводи, зменшує глікемічний відповідь організму людини та покращує чутливість до інсуліну. Оцет – найдавніший відомий ферментований продукт. Він позитивно впливає на роботу кишківника. Для захисту кишкової мікрофлори та підтримки імунітету до раціону необхідно додати саме уксус. При виникненні погіршення стану здоров’я необхідно звернутися до лікаря.

Джерело

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!