Дієтолог розповів про вред молочних продуктів при схудненні
У спробі скинути вагу потрібно обов’язково враховувати інсулінемічний індекс продуктів.
Як з’ясувалося, людям, які намагаються скинути лишній вес, варто з обережністю ставитися до молочних продуктів. Про це повідомив лікар-дієтолог.
Він звертає увагу, що бажаючі схуднути люди приділяють особливу увагу складу, калорійності та співвідношенню білків, жирів та вуглеводів у продуктах. “Хтось орієнтується на глікемічний індекс їжі, – пише він у Instagram-акаунті. – Натомість така характеристика, як інсулінемічний індекс, найчастіше не враховується!” Експерт вважає цей показник не менш важливим при складанні програми дієтичного харчування.
“Просто кажучи, інсуліновий або інсулінемічний індекс (ШІ) показує як підвищується рівень інсуліну в крові у відповідь на вживання певного продукту. Чим нижче цифри ШІ, тим менший інсуліновий відгук викликає ця їжа”, – пояснює експерт у харчуванні.
Дієтолог навів дані австралійського дослідження 1990-х років і пояснив, що стрибок інсуліну в організмі провокує не тільки їжа, насичена сахаром і вуглеводами, а й білкові продукти, особливо молочні та бобові.
А вісь багата жирами їжа на зразок оливкової та вершкової олії, бекону, сиру чи арахісу, наоборот, не викликала швидкого викиду цього гормону.
“Підтримуйте нормальний рівень інсуліну в організмі і зберігайте здоров’я і довголіття!”, – дає він пораду на закінчення.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!