Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Дієтологіня попередила про небезпеку помідорів
Існують умови, за яких вживання помідорів не йде на користь, а наоборот – посилює проблеми з травленням. Йдеться про виразкові захворювання та гастрит. У такому випадку людям протипоказано вживати продукти з великою кількістю кислот.
Про це розповіла лікар-дієтолог.
“Потроху додавати у раціон помідори можна тільки коли загострення пройде. Також при захворюваннях травного тракту краще не їсти овощ у свіжому вигляді. Необхідно виключити томати при алергії. Причому сам овощ може і не бути причиною недуги. Однак він стимулює викид гістоміну-медіатора, що запускає процес алергії”, – стверджує фахівчиня.
“Дело в тому, що в такому вигляді вони містять більше лікопіну – це антиоксидант, що захищає від онкології, також він знижує ризик серцево-судинних захворювань. Можна відварити овоч або згасити нетривалу годину (хвилин десять) на повільному вогні. Однак треба мати на увазі: при обробці знижується вміст витамину С. Тому найоптимальніший варіант — по черзі використовувати обидва варіанти”, – додала лікар.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!