Дієтологіня розповіла, як харчуватися після 40 років, щоб зберегти здоров’я та фігуру
Особливо вікові зміни помічають жінки, оскільки зниження рівня полових гормонів позначається на метаболізмі.
Дієтологіня розповіла, як жінкам після 40 років скинути вагу та налагодити метаболізм, не нашкодивши при цьому організму. Вона нагадала, що жорсткі дієти можуть завдати шкоди, особливо у зрілому віці, оскільки змінюється метаболізм, а організм стає більш сприйнятливим до того, що ми їмо, особливо, до нестачі питних речовин. Тому монодієти – поганий варіант.
Естроген, виробництво якого знижується з віком, бере участь в обмінних процесах і допомагає зберегти емоційну стабільність. Через його шлюб виникає занепад сил, дратівливість, швидка стомлюваність. Але це не привід відмовлятися від спорту – зберегти здоров’я та поправити фігуру можна лише за допомогою фізичних навантажень. Правильне харчування не принесе бажаного результату без фізичних навантажень.
Також варто додати в раціон продукти, які допоможуть збільшити виробництво естрогену або містять речовини, подібні до цього гормону. Це лляна олія, гранати, яблука, абрикоси, фасоль та інші бобові, селера, баклажані, шпинат, горіхи, м’ясо птиці, риба, морепродукти.
Після 40 років важливо тримати під контролем цукор і холестерин. Бажано скоротити кількість у раціоні кількість швидких вуглеводів, трансжирів та продуктів, які сприяють підвищенню рівня холестерину.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!