Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Дієтологіня розповіла, як потрібно правильно мити фрукти, овочі та зелень
Перед приготуванням та вживанням в їжу необроблені продукти, такі як фрукти, овочі та зелень, потрібно дуже ретельно мити. Дієтолог розповіла, як правильно це робити, щоб убезпечити своє здоров’я.
Що стосується зелені, що росте не в особистому місті, то просто помити її під проточною водою недостатньо. Вся справа в тому, що для швидкого зростання її могли обробляти хімікатами.
Щоб позбутися від їх негативного впливу на організм, слід замочити зелень у ємності з водою і додати туди 1 столову ложку перекису водороду. Солі важких металів та пестициди будуть точно нейтралізовані.
Овочі та фрукти важливо не просто миті, а чистити спеціальною щіткою, використовуючи спецзасоби для обробки. Оріхи, боби та насіння також слід обробляти по-особливому – досить замочити на 3 години. Таким чином вийде зруйнувати утримує фосфор фітінову кислоту. Цей мікроелемент виводитиме з організму цинк, кальцій і магній, а саме вони відповідають за нормальне його функціонування.
Продукти миються не тільки від бруду, а й від плесенних грибів. Вони містять токсині і можуть спровокувати розвиток раку, якщо часто вживати їх.
Джерело sutura.org.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!