Дієтологіня розповіла, кому не можна їсти популярну спецію для довголіття
Куркума – одна з найбільш цілющих спецій. Дослідження регулярно демонструють, що пряність має як протизапальні, так і лікувальні властивості, що, у свою чергу, може допомогти знизити ризик різних хронічних захворювань.
Однак, за словами лікаря-дієтолога, є кілька груп людей, які повинні уникати куркуми. Особливо – у формі капсули.
“На жаль, куркума може бути наповнена токсичними інгредієнтами та навіть важкими металами, такими як свинець”, – попередила фахівчина.
“Діоксид кремнію може бути доданий для запобігання злежування у добавках нижчого якості, а добавки муки в якості наповнювачів можуть містити глютен, тому вони наносять вред тим, хто страждає на ціліакію або непереносимість глютену”.
Лікар уточнила, що безпечно приймати від 500 до 1000 міліграмів куркуми на день. Однак несприятливі симптоми можуть виникнути, коли люди перевищують 2000 міліграмів на день або споживають низькоякісні добавки. За словами лікаря, прийом занадто великої кількості куркуміну також може призвести до шлунково-кишкового дискомфорту та нудоти.
“Існує деяка заклопотаність з приводу того, що люди з підвищеним ризиком утворення каменів у почках можуть страждати через оксалатів, присутніх у куркумі”, – також додала медикиня.
Джерело news24.in.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!