Петрушка, крім свого яскравого смаку та аромату, є одним із найцінніших джерел харчової клітковини. Такі харчові волокна необхідні для нормального функціонування кишківника, інформує sutura.org.ua

Однак, якщо ми говоримо про концентрацію корисних речовин, то петрушка посідає перше місце серед інших зелених овочів. Вона є справжнім рекордсменом за вмістом витамину К, чого не можна сказати про багато інших продуктів.

Вітамін До відіграє важливу роль у процесі засвоєння кальцію в організмі. Своєю чергою, кальцій є невід’ємним елементом для здоров’я наших кісток та зубів. Для отримання добової норми витамину К достатньо всього 10 грамів петрушки, що робить її ідеальним продуктом для включення до раціону.

Разом з тим, витамин К також відіграє важливу роль у процесі згортання крові, відіграє ключову роль у формуванні та підтримці структури кісткової тканини.

Не менш важливу функцію виконує витамин К в організмі, підтримуючи нормальне функціонування печінки. Він також має протизапальні властивості та сприяє зміцненню імунної системи організму. Він допомагає захистити організм від запалень та інфекцій, що особливо важливо у періоди сезонних захворювань.

Але найцікавіше, що витамин К може значно знизити ризик розвитку деяких видів раку, включаючи рак передміхурової залози та товстої кишки. Багато досліджень показують, що регулярне споживання достатньої кількості витамину К може суттєво скоротити ймовірність розвитку цих небезпечних захворювань.