Не варто зловживати кавою з великою кількістю молока та цукру, заявили лікарі-дієтологи, інформує sutura.org.ua

Наприклад, лат, який зараз дуже популярний, містить багато калорій і важко засвоюється. При цьому в цілому кава з молоком — добрий напій, кажуть експерти. Важливо лише додавати молоко у невеликій кількості.

Якщо людина п’є зерновий кофе, слід обов’язково дивитися на ступінь обсмаження.

Кава повинна бути не надміцна, тобто середнього обсмаження. Просто неякісну кофе сильно пересмажують. А оскільки в каві є олії, то вони окислюються. І тоді це стає шкідливим напоєм, — зазначили фахівці.

При цьому сама по собі кава корисна. Вона містить велику кількість антиоксидантів, зміцнює серцево-судинну систему, омолоджує, добре впливає на печінку, прискорить обмінні процеси та має сечогінний ефект.

У середньому на день можна вживати не більше чотирьох чашок – все залежить від індивідуальних особливостей організму.