Якщо повністю перестати додавати соль у їжу, це може негативно позначитися на здоров’ї. Про це повідомили диетологи, інформує sutura.org.ua

Як пояснили фахівці, сіль є клітинним потенціалом і потрібна для функціонування клітин і виведення з їхнього складу відпрацьованих метаболітів.

За участю хлору підтримується достатній рівень соляної кислоти. За відсутності або значної нестачі солі в раціоні порушується робота шлунково-кишкового тракту, оскільки соляна кислота бере участь у роботі травної системи, а особливо важлива у переробці білка, який надходити, сказали дієтологи.

За їх словами, 10 грамів на день — норма споживання солі. Гіпертонікам кількість продукту краще зменшувати, щоб не було проблем із тиском. Як додали медики, не варто вживати сіль після 16-го вечера, щоб рідина не затримувалася в організмі.

Лімфодренажна система у вечірню годину досить лінива, і затримка рідини може позначитися не тільки на зовнішньому вигляді людини, наприклад у вигляді набряклості на очах. У тих, хто має діагноз “гіпертонічна хвороба”, ввечері, вночі та під ранок може суттєво підвищуватися тиск, тому сіль треба контролювати у раціоні, підсумували лікарі.