Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Дієтологи попередили про серйозну опасність сиру
Дієтологи рекомендували дозовано вживати в їжу сир: на їхню думку, з цим продуктом пов’язаний ряд ризиків нашкодити організму, повідомляє sutura.org.ua
При щоденному вживанні сир може швидко викликати звикання та посприяти розвитку ожиріння, застерегли експерти.
За словами дієтологів, сир належить до висококалорійних продуктів – багато його сортів містять до 70% жирів, причому насичених, що призводять до зростання «поганого» холестерину в крові. У тих, хто регулярно їсть багато сиру, особливо високий ризик появи лишньої ваги, а також діабету та захворювань серця та сосудів, констатували вони.
Лікарі порекомендували вживати сир в обсязі не більше ніж 200 грамів на тиждень. Нехтування цією нормою, за словами медпрацівників, призведе до того, що шкода продукту переважитиме всі його позитивні сторони. Зокрема, нагадали експерти з харчування, сир через високий рівень натрію може призводити до порушень функції нірок, а також до проблем із сечостатевою системою.
Крім того, у сирі можуть міститися речовини, які проникають у нього з молока корів, які піддавалися лікуванню різними препаратами. Людині це може загрожувати захворюваннями серця, раком та іншими недугами, повідомили вчені.
Особливо небажаними для постійного вживання вони назвали плавлені сири, які у великій кількості містять фосфатні добавки та різні типи шкідливих солей.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!