Дієтологи порадили фрукт на кожен день для здоров’я кишечника
Вживання фрукту з південних країн на щоденній основі допоможе покращити здоров’я кишечника, як показало нове дослідження американських вчених. Вони знали про безліч корисних властивостей продукту, а його вплив на шлунково-кишкову систему досі було мало вивчено.
Фахівці з’ясували, що у людей, які їли щодня авокадо, підвищувався рівень кишкових мікробів, що розщеплюють клітковину та виробляють метаболіти. Ці речовини підтримують здоров’я одного з найважливіших органів.
Авокадо також знижує кількість жовчних кислот та збільшує вміст корисних жирів. У дослідженні взяли участь 163 особи. Одна з груп добровольців їла авокадо замість будь-якого прийому їжі. Вчені також виявили, що в цій категорії учасників організм очищався від більшої кількості жиру.
Експерти відзначили, що фрукт містить близько 12 г клітковини – на день людині необхідно 28-34 г. Багато людей, пояснюють медики, вживають недостатню кількість речовини, яка нормалізує роботу кишечника.
Джерело news24.in.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!