Чорна смородина містить більше витамину C, а червона – більше корисних органічних кислот, розповіли дієтологи, інформує sutura.org.ua

Лікарі пояснили, що в чорній смородині міститься витамин A, який підтримує гостроту зору та здоров’я шкіри. Також вона багата на витамин C, який необхідний для роботи імунітету та вироблення коллагену. Рутин із чорної смородини корисний для дрібних капілярів.

Багата на корисні речовини і червона смородина. Тож здоровим людям варто вживати обидва види ягід, але в разі діабету краще обрати червону.

Органічні кислоти покращують травлення, їх більше у червоній смородині. У чорній цукрів більше, є витамин B. Якщо порівнювати, то за деякими факторами корисніша червона. Там більше органічних кислот і менше цукру, зазначили медики.