Дієтологи розповіли, які каші приносять найбільше користі

Головна / unsorted / Дієтологи розповіли, які каші приносять найбільше користі

Одна з найпопулярніших ранкових страв – каша. Але не всі каші однаково корисні. А ось яка з них варта вашого завтраку, про це розповіли дієтологи, інформує sutura.org.ua

Лідує, без сумнівів, найпопулярніша каша — вівсяна.

У її складі присутні бета-глюкани — речовини, які сприятливо впливають на рівень холестерину в крові, витамини групи B, антиоксиданти, мінералі, у тому числі залізо і магній, а також волокна, які сприяють нормалізації травлення та посиленню почуття ситості.

На іншому місці виявилася стара добра гречка. Експерти упевнені, що порція гречаної каші здатна забезпечити необхідним кількістю білка на день, та й мінералів організм отримає достатньо. Каша також підходить для дітей, бо є джерелом заліза, що запобігає розвитку анемії.

Насамкінець виявилася каша з кіноа — не найпопулярніша страва, проте для різноманітності варто придивитися до цієї крупи.

Ця крупа містить дієтичні волокна, антиоксиданти, мікро та макроелементи — залізо, магній і фосфор. Звичайно, дітям така каша може і не сподобається відразу, тому не полинуйтесь розбавити її фруктами чи натуральним джемом.

Щодо каш, які не приносять особливої ​​користі організму, то тут лідирує манка. Експерти наголошують — основне заперечення проти манної каші — це високий вміст швидких вуглеводів, які можуть спричинити різкий стрибок цукру в крові.

Рисова та перлова каші також увійшли до антитопу. Дієтологи зазначають, що у рисової каші мало харчових волокон, та й углеводів більше, ніж потрібно. Але людям із проблемним ШКТ все ж таки не варто від неї відмовлятися.

З перловкою не все так просто, вона хоч і багата на корисні мінералі, але після довгого приготування може втратити більшу частину необхідних організму речовин.

Якщо ви вважаєте за краще експериментувати з крупою для каш, будьте обережні, якщо ви алергік. Річ у тім, що пшона та ячмінна каша можуть принести вам більше шкоди, ніж користі. Важливо враховувати непереносимість лактози, і в цьому випадку використовувати для приготування всіх каш воду чи рослинне молоко.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!