Дієтологи розповіли про те, як краще для здоров’я вживати груші, повідомляє sutura.org.ua Адже є цей фрукт, незважаючи на його смак та користь, можна не всім.

Груші можуть нашкодити здоров’ю людей, що мають у своєму анамнезі цукровий діабет. Крім того, їх вживання може спровокувати погіршення самопочуття у тих, хто хворіє на синдром подразненого кишечника і страждає від частих діарів.

У грушах міститься багато цукрів і клітковини, і про це не слід забувати. Дієтологи рекомендують діабетикам ласувати не солодкими, а кисло-солодкими сортами груш, – але у будь-якому випадку обмежено. Тим, у кого є проблеми зі стільцем, за словами лікарів, можна вживати в їжу шкірку груші, або пити відвари з її листя.

Якщо у вас немає проблем зі здоров’ям, цей фрукт можна їсти без побоювання. Груші ефективні у схудненні та підтримують фігуру. Також вони нормалізують артеріальний тиск.