Дієтологи розповіли про дієту для зменшення ризику розвитку інсульту у людини
Дієтологи, що репрезентують Гарвардську школу громадського охорони здоров’я, розповіли про рослинну дієту, яка сприяє зменшенню ризику появи інсульту на 10%. За словами експертів, до складу системи харчування увійшли овочі, фрукти, цільнозернові продукти та бобові.
Наукові співробітники зазначили, що дієта має на увазі зменшення вживання шкідливих продуктів, серед яких білий хліб, рафінований цукор та червоне м’ясо. Вченими була перевірена система харчування у ході випробування.
Експерти для участі у дослідженні запросили 209 508 осіб, у яких не спостерігалися серцево-судинні хвороби. Вони розповіли про те, чим харчуються протягом дня. Пізніше учасників експерименту поділили на п’ять команд залежно від дієти.
Через деяку годину у 6241 добровольців виявили інсульт. Фахівці зауважили, що дієта здорових людей складалася з вегетаріанської їжі і це дозволило їм створити спеціальний раціон харчування. “Підсумки випробування є важливими для громадської охорони здоров’я у майбутньому. Необхідно пропагувати систему харчування, яка буде спрямована на зменшення ризику виникнення інсульту”, — повідомила Мері Баден, яка є одним із авторів дослідження.
Завдяки здоровому харчуванню можна надовго зберегти здоров’я. За словами експертів, дана дієта дозволяє зменшити ризик розвитку будь-якого виду інсульту, але не геморагічного. Він трапляється через розрив артерії у мозку.
woman24.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!