Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Дієтологи розповіли про користь свинини та сала
Свиняче сало відомо ще за шість століть до н.е. їли свинину, відповідно і сало. Але всі селяни знали, що свиняче сало продовжує життя.
Крім того, сало модно заготовити про запас, що дає змогу прожити всій батьківщині, при цьому не голодуючи. З тих пір сало стало улюбленим продуктом не тільки на Україні, і в даний час ставлення до свині не культове, але поважне, не рахуючи того, що сало дуже корисне для організму людини.
Українці не є першовідкривачами свинячого сала, у зв’язку з тим, що ще у Стародавньому Китаї розводили свиней, а ось першовідкривачами сала, є італійці, вони знали, що свиняче сало продовжує життя.
Свинину часто називають “важким” м’ясом для травлення. Але дієтологи висловлюють припущення, що за своєю корисністю для організму людини свинина може перевершувати яловичину, інформує sutura.org.ua
За словами експертів, свинячий жир може принести багато користі організму. У зв’язку з цим дієтологи рекомендують щодня вживати по 20-30 г свинячого сала.
Висока калорійність сала потрібна людям, які займаються важким фізичним трудом, у зв’язку з тим, що калорії сала можуть довго працювати, що дає можливість не відчувати голод, тривалу годину.
Сало дуже корисне для підтримки здоров’я, внаслідок того, що в ньому знаходиться ненасичена жирна кислота, арахідонова кислота, вона життєво потрібна для роботи та нормального функціонування головного мозку, наднирників, печінки.
Біологічна активність свинячого сала в 5 разів вища, ніж вершкового масла та говяжого жиру, тому вживання сала не більше 65 грамів на добу, добре засвоюється шлунком і при цьому печінка перевантажуватися не буде, а хороше перетравлення сала відбувається завдяки температурі плавлення близько 37 градусів, і температури нашого тіла.
Усі корисні властивості сала зберігаються тільки у свіжому вигляді, але не в переробленому, і тому змажене сало втрачає свої корисні властивості. Вони набувають токсині і канцерогену, а ось злегка підігріте сало, наоборот засвоюється набагато краще за холодне або занадто гаряче, але тільки не змажене.
Таке сало відмінно засвоюється, при цьому не перевантажує печінку і водночас живить організм енергією і воно корисніше за будь-які булочки, найдорожчі ковбаси або пиріжки, особливо ті, які змажуються на пісному маслі.
Свиняче сало корисне, коли його їсти з овочами, зеленим салатом, також сало дуже корисне з часником і перцем, а якщо копчене, то тільки домашнього копчення, але сало не слід їсти при порушенні вироблення жовчі, яка потрібна для емульгування жирів.
Як підкреслюють дієтологи, для травлення білки свинини є найлегшими у плані засвоєння.
Тому свинину включають у дитяче харчування. Більше того, вживання нежирної свинини особливо корисне людям після хірургічних операцій.
При цьому вчені нагадують, що лопатка, вирізка, філе – це лише 150-180 кілокалорій на 100 грамів. Хоча у реберцях і шиї вже побільше – 350-400. Також це м’ясо не таке червоне, як яловичина чи баранина, тому що в ньому менше гема – речовини, що переносити кисень, але має канцерогенний ефект.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!