Дієтологи вибрали найкращий продукт для зниження тиску
Дієтологи часто задаються питанням, що потрібно їсти, щоб знизити кров’яний тиск. Сьогодні від хвороб, пов’язаних з цією проблемою, страждає безліч людей у всьому світі. Тому вживання продуктів харчування, здатних знизити тиск, життєво необхідне для таких пацієнтів.
Серед безлічі продуктів, що позитивно впливають на артеріальний тиск, називають арбуз. Він приємний на смак та колір, містить безліч корисних речовин, серед яких – L-цитрулін і калій. L-цитрулін допомагає нормалізувати та підтримувати кров’яний тиск шляхом виробництва оксиду азоту – газу, який розслаблює судини та підтримує гнучкість артерій.
Інша корисна речовина, що міститься у кавуні – калій. На думку Американської кардіологічної асоціації, дорослим з підвищеним тиском слід вживати в їжу, продукти багаті на калій, наприклад, помідори або авокадо.
Безсумнівним достоїнством кавуну є відсутність доданих цукрів, що містяться в напитках і десертах. Саме вживання великої кількості сладостей часто призводить до підвищення тиску. Але від вживання натуральних цукрів такого ефекту немає, що ще раз підкреслює користь арбуза.
Таким чином, страви з кавуну не тільки володіють привабливими смаковими якостями, але й приносять користь здоров’ю. Кавун добре піддається заморожуванню, тому готувати страви з нього можна не лише влітку, а й узимку.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!