Регулярне вживання трьох і більше порцій горіхів на тиждень на 18% знижує ризик розвитку фібриляції передсердь – аритмії, при якій нормальні ритмічні скорочення передсердь змінюються на швидкі та нерегулярні.

Вчені також припускають, що включення горіхів у раціон у довгостроковій перспективі може бути пов’язане зі зменшенням ризику розвитку серцевої недостатності.

Повідомляється, що були проаналізовані дані понад 61 тисячу осіб у віку від 45 до 83 років. Їх стан здоров’я вивчалося протягом 17 років.

У цей період було зафіксовано 4983 серцеві напади, з яких 917 були смертельними. Також у 7550 чоловік була діагностована фібриляція передсердь, у 3160 – серцева недостатність, у 3782 – інсульти.

При цьому саме вживання горіхів було пов’язане з найменшим ризиком розвитку недуг. Користь від продукту була вищою у тих, хто вживав його на регулярній основі невеликими порціями. Так, за один раз рекомендується з’їдати горстку горіхів, яка поміщається у щільно стислому кулаці.