Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Для кишечника, довголіття і від токсинів: проста каша виявилася однією з найкорисніших
Каша залишається популярною стравою для завтраку. Стало відомо про користь одного злаку, який часто використовується для приготування ранкової їжі.
Ідеться про пшеницю. Згідно з Національною базою даних з питних речовин Міністерства сільського господарства США, проросла пшениця багата на кальцій, магній, калій, марганець, а також витамини В і Е. Для чого і коли може бути корисна проста каша з цих злаків?
Для кишечника
Пшеничні висівки надають пребіотичну дію на мікробіоту кишечника людини завдяки високому вмісту клітковини. Це може допомогти підживити добрі бактерії в шлунково-кишковому тракті, що покращує травлення та може збільшити поглинання питних речовин в організмі.
Від токсинів
Проросла пшениця є відмінними джерелами антиоксидантів та клітковини, які можуть допомогти детоксикації печінки. Підтримка здоров’я цього органу дозволяє налагодити регулярне виведення токсинів з організму. Крім того, клітковина, що міститься в продуктах з цільної пшениці, стимулює травний процес в організмі та покращує загальний обмін речовин, йдеться на NCBI.
Для зниження запалення
Вміст бетаїну в пшениці запобігає хронічне запалення-одну з ключових причин ревматичних болів та ряду захворювань. Його протизапальна властивість, крім іншого, знижує і ризик інших проблем – таких як остеопороз, серцеві захворювання, когнітивні порушення та діабет 2 типу, показує дослідження, опубліковане на NCBI. А це, у свою чергу, ті, що, як мінімум, потрібні для довголіття.
Джерело lady.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!