Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Для кишечника і вид “поганого” холестерину: користь популярної каші на завтрак
Це традиційна страва північноафриканських культур, що складається з маленьких кульок із твердих сортів пшениці або манної крупи. Однак зараз така каша на завтрак користується популярністю у багатьох куточках світу.
Мова, йде про кускус. Цей продукт відрізняється високим вмістом селену, тіаміну, ніацину, фолієвої кислоти та марганцю. То в чому ж користь популярної каші з кускусу?
“Поганий” холестерин
З точки зору здоров’я серця, селен діє як потужний антиоксидант-так, щоб зменшити накопичення бляшок та “поганого” холестерину ЛПНЩ на стінках артерій. Таким чином, селен захищає організм від розвитку атеросклерозу, серцевих нападів та інсультів, кажуть дослідження.
Імунітет
Природні антиоксидантні властивості селену допомагають боротися з поширенням вільних радикалів та інших токсинів у кровотоці та системах організму, але у селену є і ще одна відмінна риса – допомога у підвищенні імунітету. Селен фактично стимулює регенерацію витамина С і витамина Е, які відіграють важливу роль у його роботі. Вчені відзначають, що кускус може бути добрим доповненням до природної захисту організму.
Кишечник
Кускус-багата клітковиною їжа, яка допомагає правильному переварюванню їжі, сприяє здоров’ю шлунково-кишкового тракту. Клітковина стимулює збільшення обсягу кишечника та перистальтику-скорочення гладких м’язів, які переміщують їжу травним трактом. Більше того, дослідження показують, що клітковина також допомагає знизити ризик ряду небезпечних кишкових захворювань, включаючи рак шлунка та колоректальний рак.
woman24.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!