Доктор Комаровський прокоментував корисність різних каш

Головна / unsorted / Доктор Комаровський прокоментував корисність різних каш

Чим сильніше очищена від своїх оболонок крупа, з якої готувалася каша, тим менш корисною в результаті виявляється страва. Своєю думкою щодо корисності різних каш поділився відомий лікар-педіатр і телеведучий Євген Комаровський.

Коментуючи властивий каш потенціал користі, доктор Комаровський зауважив: кращими є страви, що забезпечують організм енергією на тривалу годину, що дають відразу великий комплекс корисних речовин, включаючи білки, витамини, мікроелементи та інші.

“Мікроелементи містяться в оболонках круп, тому чим більше вони очищені, тим менше в них цінних властивостей. Найкориснішою, виходячи з цього критерію, є гречана каша: вона дає багато заліза та білка. На іншому місці – вівсянка, яку треба варити. Якщо це пластівці швидкого приготування, наспіх залиті водою, то така страва лише зашкодить, після неї швидко підніметься сахар”, – прокоментував Комаровський.

Третьою за ступенем корисності вони вважає перлову кашу, що містить багато клітковини, очищає кишечник. На четвертому місці-пшонка: містить магній, що покращує роботу серцево-судинної системи.

Говорячи про манну кашу, Комаровський сказав, що в основному вона містить швидко засвоювані вуглеводи і «підходить хіба що голодуючим дітям». Звичайним людям її вживання загрожує збільшенням у вазі.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!