Доведено користь деяких страв японської кухні для здоров’я людини

Головна / unsorted / Доведено користь деяких страв японської кухні для здоров’я людини

Багато страв японської кухні складається з ферментативних продуктів, що містять речовини, що запобігають розвитку сердечних нападів, тромбоутворенню, а також розвитку небезпечних недуг.

Натто — це продукт, отриманий у результаті ферментації за допомогою особливої ​​бактериї соєвих бобів. Завдяки цій бактериї у їжі з’являється специфічний аромат і своєрідна липка та тягуча консистенція. Отриманий ферментний продукт натто користується величезною популярністю серед жителів Японії. Завдяки здатності розріджувати дах, цей продукт сприяє зниженню артеріального тиску, що дуже актуально для гіпертоніків. Запобігаючи утворенню холестеринових бляшок, натто тим самим призводить до зменшення “поганого” холестерину в крові, що сприятливо позначається на системі кровообігу.

Наявність у натто достатньої кількості витамину К сприяє засвоєнню кальцію в організмі та покращенню стану кісткової системи, попереджаючи розвиток артрозу, переломів та інших патологій кісток. Так само натто багатий вмістом ізофлавонів, які попереджують розвиток раку. Низький вміст калорій у даному продукті допомагає людям боротися із зайвою вагою.

Вживають натто зазвичай на завтрак, змішуючи з рисом або будь-якими соусами. Натто у висушеному вигляді є відмінною закускою.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!