Симптоми бронхіту та тактика лікування залежать від того, в якій формі протікає хвороба: гостра або хронічна, а також стадія розвитку захворювання, передає sutura.org.ua

Лікувати бронхіти будь-яких форм і стадій необхідно своєчасно та повноцінно: запальний процес у бронхах не тільки впливає на якість життя, але і небезпечний важкими ускладненнями, пневмонією, хронічною обструктивною хворобою легенів, патологіями та порушеннями функції серцево-судинної системи тощо.

При бронхітах добре допомагають трав’яні відвари з лікарських рослин.

Рецепт 1

Відвар кореня солодки голої (30 г), листя подорожника (30 г), листя фіалки триколірної (20 г), листя мати-й-мачухи (20 г): 2 столові ложки суміші залити 1 склянкою кропу, нагрівати на водяній бані протягом 15 хвилин. Охолодити, процідити і довести об’єм рідини до 1 склянки. Пити по 0,25 склянки 3 десь у день.

Рецепт 2

Настій листя чебрецю (5 г), плодів фенхелю (5 г), листя м’яти (5 г), листя медунки (20 г), листя мати-й-мачухи (20 г), листя донника (5 г), листя подорожника (10 г), кореня алтею (10 г), кореня солодки голої (10 г): 1 столову ложку суміші заварити 2 склянками кропу. Пити по 0,25 склянки 3 десь у день.

Рецепт 3

Відвар трави багна (4 частини), бруньок березі (1 частина), листя кропиви дводомної (1 частина): 2 столові ложки подрібненої суміші залити 0,5 л крутого кип’ятку, кип’ятити 10 хвилин. Наполягати, укутавши, протягом 30 хвилин, потім процідити. Пити по 0,25 склянки на день після їди.

Рецепт 4

Відвар кореня оману (10 г), кореня першоцвіту (10 г), листя мати-й-мачухи (10 г): 2 чайні ложки суміші залити 1 склянкою киплячої води і кип’ятити протягом 5 хвилин, потім остудити. Пити настій слід при бронхітах невеликими ковтками в 3 прийоми протягом дня.

Рецепт 5

Відвар трави багна болотного, листя мати-й-мачухи, трави фіалки триколірної, листків подорожника великого, квіток ромашки аптечної, трави і коріння першоцвіту весняного, плодів анісу звичайного, коріння солодки голої (усі по 1 частини), коріння алтеї ): 2 чайні ложки суміші залити 1 склянкою киплячої води і кип’ятити протягом 5 хвилин. Потім остудити. Пити після їди по 0,3 склянки 3 рази на день.