Ефективними для здоров’я мозку виявилися кілька дешевих продуктів
Мозок – один із найважливіших органів. Експерти назвали п’ять простих та доступних продуктів, які допоможуть знизити ризик порушень у його роботі.
Перше, на що радять звернути увагу, – яблука. Ці фрукти багаті різними антиоксидантами, які запобігають ризику виникнення нейродегенеративних захворювань. Наприклад, хвороба Альцгеймера чи хвороба Паркінсона. Для мозку також дуже корисна журавлина. У ній міститься урсолова кислота, яка покращує пам’ять.
Ідеальним продуктом, корисним для мозку, також є шпинат. Він багатий на поживні речовини та мінерали, такі як фолієва кислота, білок, магній та витамини групи В і С. Шпинат має протизапальні властивості, які допомагають знизити ймовірність захворювань головного мозку. Фолієва кислота також дуже важлива для зменшення ризику виникнення хвороби Альцгеймера.
Ще один продукт, який рекомендують фахівці, – гарбуз. У ній містяться омега – 3 жирні кислоти, витамини А, В і С, калій та магній. Всі ці корисні речовини не тільки допомагають покращити функціонування мозку, але й знижують рівень стресу та занепокоєння. П’ятим продуктом є яйця. Вони містять різні поживні речовини, які допомагають знизити ризик інсульту.
Джерело useti.org.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!