Експерт з харчової безпеки сказала, які продукти небезпечно їсти в літаку
По всьому світу поступово поновлюються авіаперевезення, а водночас знову стають актуальними питання, пов’язані з харчуванням на борту. Так, експертка з харчової безпеки Жан Дібл розповіла, від чого краще відмовитися у салоні літака.
Фахівчина пояснила, що всю їжу для авіаперельотів готують заздалегідь, тому продукти можуть бути не завжди свіжими та містити шкідливі бактериї, або в них може бути безліч консервантів для більш тривалого зберігання.
При цьому самі пасажири ніякого підступу не відчувають, оскільки при наборі висоти робота смакових рецепторів притуплюється, повідомила Жан Дібл.
Отже, від чого краще відмовитися на борту? Так, у літаку не варто пити молоко та страви, які містять його. Також шкідливими є м’ясо (особливо, курка та індичка) та рис. Експертка пояснила, що якщо ці продукти неправильно зберігати, в них можуть утворитися хвороботворні бактерії, що провокують відрування.
Крім того, не варто пити воду, у тому числі у вигляді льоду. Спеціалістка відкрила секрет: часто для обслуговування воду наливають прямо з під крана, пише видання Daily Express.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!