Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Експерти назвали корисні властивості червоної ікри
Деякі продукти харчування є і смачними та корисними одночасно, інформує sutura.org.ua
Вони відрізняються чудовим смаком і водночас – приносять величезну користь людському організму. До таких унікальних продуктів належить червона ікра лососевих риб.
Ось 5 фактів про червону ікру, яких, можливо, ви не знали:
1. Червона ікра – це ікра риб сімейства лососевих, до якого належать горбуша, кета, форель, нерка та ряд інших. Тобто риби під назвою “лосось” не існує, це загальна назва сімейства.
2. На поліцях наших магазинів зустрічається ікра, здобута як від “дикого лосося, так і від “фермерського”. червоної ікри дикого лосося. “фермерської” червоної ікри.
3. Лососеві отримали свою назву – червона риба – через особливий колір м’яса. У дикого лосося колір ніжно-рожевий, а у фермерського – яскравий, майже помаранчевий. Причина – у різноманітному харчуванні риби. Дикий лосось живиться дрібною рибою, водорослями, планктоном та креветками, а фермерський – гранульованим комбікормом. Спочатку колір м’яса фермерського лосося білий або бежевий, “червоним” він стає в результаті додавання барвників у корми.
4. Різні види ікри відрізняються кольором, розміром та смаком. Ікра горбуші – традиційна. Розмір ікринок – близько 5 мм, помаранчевого кольору, з досить насиченим смаком, до якого всі звикли. Ікра кеті найбільша за розміром -7-8 мм, її ікринки янтарно-помаранчеві, а смак ніжній та м’який. Ікра форелі досягає розміру до 3 мм, її ікринки червонуватого кольору мають щільну оболочку, при вживанні відчувається їх жорсткість.
5. Лососеві диких порід отримують цінні речовини та елементи під час свого розвитку в природній середовищі. Ці цінні речовини потім концентруються в ікрі. Фермерський ж лосось вирощується у досить тісних “кошах” та басейнах. Для профілактики рибі дають антибіотики, адже якщо захворіє всього одна особина – хвороба моментально пошириться на всі поголів’я.
Неважко зробити висновок, що тільки ікра дикого лосося є по-справжньому корисною для здоров’я. При цьому, червона ікра повинна бути на вашому столі не тільки біля свята. Адже експерти дійшли висновку, що максимальну користь організму приносити регулярне її споживання.
Лікар-гастроентеролог першої категорії Світлана Скибало стверджує: “Вживаючи червону ікру, ви забезпечуєте свій організм усіма необхідними для здоров’я речовинами. Це унікальний продукт, який корисний абсолютно всім – жінкам, чоловікам, дітям старше 3 років і літнім людям. Червона ікра – це чудовий варіант для завтраку, і для вечері”.
Ось 5 причин, через які червону ікру потрібно споживати щодня:
1. Підвищує імунітет.
2. Зміцнює серце та судини.
3. Покращує стан шкіри та зберігає молодість.
4. Знижує ризик онкологічних захворювань.
5. Заряджає енергією, знімає стрес.
Список можна продовжити, адже червона ікра – рекордсмен за вмістом високоцінного білку, вітамінів та мінералів. У 100 г ікри міститься 30-32 г білка – це 50% добової норми для дорослого людини. Червона ікра також містить витамини групи В (В1, В2, В5, В9 фолієва кислота), А, Е, витамин D. Вона також багата на мінералі: калій, магній, залізо, фосфор і йод. В одній 100-грамовій баночці ікри міститься 2 добові норми йоду для дорослого.
А ще – червона ікра є джерелом цінних поліненасичених жирних кислот Омега-3, які не виробляються людським організмом. Рекомендована денна порція ікри – це 15-20 г (1-2 чайні ложечки). І це невелике кількість ікри містить добову норму Омега-3 для дорослого людини!
Хорошим прикладом результатів регулярного споживання червоної ікри є японці, які відомі своїм здоров’ям та довголіттям. Адже головна особливість японської кухні – велика кількість морепродуктів, а червона ікра є одним із найулюбленіших продуктів у Японії.
Отже, проявіть турботу про своє здоров’я: впроваджуйте червону ікру в щоденний раціон, адже з урахуванням її величезної користі для організму, цьому продукту справді немає заміни!
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!