Експерти назвали продукти для включення до меню при виразці шлунка

Головна / unsorted / Експерти назвали продукти для включення до меню при виразці шлунка

Людям, що страждають від виразки шлунка, крім ліків, важливо уникати вживання певних продуктів, а деякі, наоборот, – необхідно включати у своє меню.

Цвітна капуста. Один із рекомендованих продуктів для включення в меню при виразці шлунка. Містити сульфорафан – речовину, що володіє властивістю успішно боротися з її головними провокаторами, бактеріями H. pylori.

Капуста. З’єднання s-метилметіонін( витамин U), що міститься в звичайній капусті, сприяє терапії язви шлунка, підщелачуючи організм і врівноважуючи рівень pH. Крім того, продукт багатий на амінокислоту глютамін, корисною при лікуванні язви: її присутність сприяє загоєнню відкритих пір, зміцнює слизову оболочку.

Редька. Експерти називають білу редьку корисним продуктом для усунення запалення слизової оболочки шлунка, проблем з його роботою.

Яблука. Вживання яблука щодня експерти назвали природним способом знизити ймовірність появи виразки шлунка. Даний продукт містить флавоноїди, що пригнічують активність бактерий H. pylori.

Морква. Обов’язково вмикайте в меню моркву для зміцнення слизової оболочки шлунка. Вчені констатують, що присутність витамина А в моркві допомагає запобігти виразці, запалення чи розлад шлунка.

Броколи. Дослідження показують, що сульфорафан, що міститься в ній, здатний знищувати бактериї, що викликають виразкові ураження.

Часник. Невеликий зубчик часнику здатний стримувати розмноження бактериї H. pylori, що викликають виразку шлунка. Також у продукті присутні певні антимікробні елементи, що допомагають при її лікуванні.

Солодець. Може ефективно боротися з виразкою шлунка та гастритом – вона має протизапальні властивості, що зменшують запалення в цьому органі.

Натуральний йогурт. Експерти назвали його одним із найбільш корисних продуктів для включення до меню язв. Його компоненти-пробіотики, лактобацилі, ацидофіли – допомагають при лікуванні захворювання.

Оливкова олія. Дані досліджень свідчать, що його фенолі діють як антибактеріальні агенти, запобігаючи подальшому поширенню H. pylori та заодно ураження слизової оболочки шлунка.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!