Експерти попередили про небезпечні для здоров’я добавки у популярних продуктах
На прилавках магазинів з’являється безліч різних готових продуктів чи напівфабрикатів. Вони покликані спрощувати процес готування, щоб люди могли не витрачати годину ще раз. Крім того, їх термін придатності дозволяє зберігати їх набагато довше ніж товари без спеціальної упаковки.
Однак через консервуючі склади такі продукти можуть містити до 2000 неперевірених хімічних речовин. У неприбутковій робочій групі з охорони навколишнього середовища та громадського охорони здоров’я (EWG) розповіли, що ці речовини є допустимими харчовими добавками, незважаючи на опасность, яку вони становлять для здоров’я. Експерти розповіли, які речовини часто додають у їжу.
Бутилгідроксіанізол (Е320)
Це речовина часто додають у жирну їжу, добавка дозволяє зберігати смак такої їжі. Наприклад, вона зустрічається у картоплі фрі, м’ясних напівфабрикатах. Деякі вчені вважають, що при взаємодії з нітратами бутилгідроксіанізол може провокувати виникнення раку. Однак існують і інші дані, що говорять про нешкідливість речовини.
Гуанілат динатрію (Е627)
Натаміцин (Е235)
Це речовина додають у сири та ковбаси, щоб вони довше залишалися свіжими. Якщо продукт оброблений натаміцином, на ньому довше не з’явиться цвіль та грибки. Деякі вчені вважають, що через цю добавку можуть виникнути проблеми із шлунково-кишковим трактом через антимікотичні властивості. Однак це може статися лише за підвищених концентрацій.
Джерело lady.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!