Експерти розповіли, скільки потрібно їсти м’яса для здорового серця
Фонд Серця у Новій Зеландії опублікував нові рекомендації щодо вживання червоного м’яса та курки. Головний радник фонду з питань харчування Дейв Монро нагадав, що більш ранні дослідження говорять про шкоду вживання великої кількості червоного м’яса.
Однак у потрібних пропорціях воно може стати частиною здорової дієти.
За результатами дослідження, вживання менше 350 г необробленого червоного м’яса на тиждень знижує ризик виникнення серцевих захворювань та інсульту.
Однак кожні додаткові 100 г цього продукту на день, що перевищують рекомендований рівень, пов’язані з підвищенням ризику інсульту на 12%, повідомляє Gisborne Herald.
Монро повідомив, що для серця можуть бути корисними і білкові «замінники» червоного м’яса: нут, соя, орехи.
Вони сприяють зниженню рівня холестерину. Що стосується курки – вона нейтральна для здоров’я. Вживання її в їжу не шкодить, але воно і не має особливих переваг.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!