Експерти виявили, чому дешевий чай шкодить здоров’ю людей.
Не варто купувати та пити дешевий чай — тести продуктів показують, що багато дешевих сортів містять речовини, небезпечні для здоров’я.
Експерти попереджають, що у чаях низького якості можуть міститися сліди піролізидинових алкалоїдів – токсичних речовин рослинного походження. Ці токсини виробляється дикими рослинами для захисту від хижаків: наприклад, подібні сполуки містяться в поліну. За умови масового виробництва такі рослини іноді непомітно проростають між чайними кущами та випадково обробляються на виробництві.
Якщо чай, у який потрапили частинки піролізидинових алкалоїдів, вживається у великій кількості, це збільшує ризик відруєння, пошкодження печінки, раку.
Фахівці розповіли, що небажані рівні названих токсинів виявлялися у дешевих видах чаю — наприклад, у ромашковому, зеленому.
Також у дешевих чаях виявлялися пестициди, метали (свинець, алюміній), залишки мінеральних олій. Дослідники рекомендують купувати чай перевірених виробників.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!