Експерти зі Швеції розповіли, як правильно приготувати здоровий кофе
Можливо, ми всі п’ємо більше кави, щоби вижити на карантині через коронавірус COVID-19. Сьогодні вчені повідомили, що знають здоровий спосіб приготування кофе.
Перше дослідження, в якому вивчали зв’язок між методами заварювання кави та ризиком інфарктів та передчасної смерті, прийшло до висновку, що фільтрований напій є безпечним.
«Наше дослідження дає переконливі докази зв’язку між методами заварювання кави, інфарктами та тривалістю життя», — сказав автор дослідження професор Даг С. Тель з Університету Гетеборга (Швеція). «Нефільтрований кофе містить речовини, що підвищують рівень холестерину в крові. Використання фільтра видаляє їх і знижує ймовірність сердечних нападів та передчасної смерті». Вчені з’ясували, що чашка нефільтрованої кофе містить у 30 разів більше концентрації ліпідоподібних речовин у порівнянні з фільтрованою кофе.
Фільтрована кофе корисна
Вживання кави не є небезпечною звичкою. Пити фільтровану кофе “буде безпечніше, ніж взагалі ніякого кофе”. У порівнянні з відсутністю кофе, фільтрований напій пов’язаний з 15% зниженням ризику смерті від будь-якої причини, показало дослідження. Що стосується смерті від серцево-судинних захворювань, фільтрований напій був пов’язаний з 12% зниженням ризику смерті у чоловіків, і 20% зниженням ризику смерті у жінок у порівнянні з відсутністю кофе. Найнижча смертність була серед споживачів від 1 до 4 чашок фільтрованого кофе на день.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!