Фахівці назвали чотири помилки, які зменшують користь чаю
Чай вважається одним із найбільш корисних напоїв. Регулярне вживання чорного та зеленого чаю має безліч переваг для здоров’я, в числі яких втрата ваги та підвищення рівня антиоксидантів. Однак багато втрачають його корисні властивості через помилки, що допускаються при приготуванні.
1. Надто багато цукру
Будь то шматочок цукру чи ложка меду, сахар – це цукор. Якщо солодити чай трохи, жодних негативних наслідків не буде. Але якщо пити його з кількома ложками цукру, то дуже скоро напій перетворитися з корисного в нездоровий. Найкращий спосіб насолодитися чаєм-пити його в чистому вигляді.
2. Штучні підсолоджувачі
Деякі впевнені, що проблему цукру вирішуватимуть штучні підсолоджувачі. Хоча вони і вивчаються протягом багатьох років, дослідникам все ще належить визначити зв’язок таких добавок з різними захворюваннями. Щоб не ризикувати ще раз, фахівці радять обмежувати вживання цього продукту.
3. Надто багато вершків
4. Надто довге заварювання
У стандартній чашці чаю (250 мл) міститься від 20 до 40 мг кофеїну. Однак, якщо заварювати чай занадто довго, цей показник може значно збільшитися. Людям із захворюваннями серця рекомендується уважно стежити за годиною його приготування. Як правило, щоб отримати смачний напій, досить дати йому настоятися 4 хвилини.
Джерело glamour.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!