Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Фахівці назвали головну помилку у розморожуванні продуктів
Залишки продуктів чи готових страв шкода викидати. Більшість відправляє їх у морозилку, а потім розморожує у міру потреби. Але якщо ви звикли відправляти продукт прямо з камери в сковорідку або кастрюлю, варто змінити підхід.
За словами Дженілін Хатчінгс, сертифікованого фахівця із безпеки харчових продуктів, найбезпечніший спосіб розморожування – перекладання продуктів до основного відділення холодильника. На розморожування 0,5 кг їжі потрібно близько 24 годин.
Хатчінгс зазначає, що можна виконати розморожування у холодній воді. У такому випадку година скоротиться до 20-30 хвилин на 0,5 кг. Однак температура води не повинна перевищувати 5 градусів за Цельсієм. Якщо ви поспішаєте, варто скористатися мікрохвильовкою. Але тільки якщо в неї вбудований спеціальний режим розморожування.
Якщо вам потрібно зробити зворотне – зберегти залишки на майбутнє, варто відразу відправити їх у холодильник чи морозилку. Якщо залишити їжу при кімнатній температурі на довгу годину, можуть розмножитися бактериї і подальша заморозка їх не вб’є.
Джерело zhenskiy.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!