Існують продукти, які здатні пом’якшити прояви алергії. Складна екологічна ситуація на планеті стає причиною розвитку у людей різних захворювань, включаючи і алергічні прояви. Особливо нещадна до людини сезонна алергія, що виражається у вигляді нежитю, сльозоточивості та кашлю, а у більш складних випадках – в астматичних нападах. За подібних симптомів усі починають приймати антигістамінні засоби, проте експерти радять не поспішати з цим, а спробувати переглянути свій раціон, передає sutura.org.ua

Стало відомо, що зробити імунну реакцію організму на аллергени менш гострою допоможуть яблука. Фрукти містять багато кверцетину, пригнічує запальні процеси та знижує викид гістаміну. Дослідження, проведене у 2007 році, показало, що немовлята, чиї мами під час вагітності вживали яблука, мають менше шансів стати аллергіками.

Полуниця у багатьох людей викликає аллергію. Однак тим, кому пощастило уникнути цього, ягода допоможе зміцнити імунітет і втихомирити гістамін, відповідальний за напади чхання, слізливості та кашлю.

До складу куркумі, славитися протизапальними властивостями, входити куркумін. Він блокує вивільнення гістаміну та пом’якшує симптоми алергії, інгібуючи всі види запалень.

Півсклянки гарбузового насіння збагачує організм добовою дозою магнію, недолік якого веде до підвищення рівня гістаміну в крові. Даний мінерал розслаблює м’язи та полегшує дихання при нападах алергії.

Включення в раціон морепродуктів, особливо лосося чи іншої жирної риби, є важливим кроком у полегшенні алергічних проявів. Кислота омега-3 знімає запалення і зробить реакцію імунної системи на аллергени менш гострою.