Продукти, що містять багато вуглеводів, піднімають рівень цукру в крові — саме це повинні враховувати діабетики, вибираючи хліб, інформує sutura.org.ua

Контроль рівня цукру в крові важливий для всіх, але особливо для людей з діабетом 2 типу і тих, хто не може виробляти достатню кількість інсуліну, гормону, що регулює рівень цукру в крові. Враховуючи, що хліб є одним з найпопулярніших харчових продуктів, фахівцями Американської діабетичної асоціації були названі кращі і найгірші види, що впливають на рівень цукру в крові.

Найгіршим видом хліба, на думку її експертів, є продукт, виготовлений з рафінованих вуглеводів, таких як біла мука. Фахівці пояснюють, що обробіток зерна для отримання білої муки пом’якшує текстуру, але також видаляє клітковину, витамини і мінералі, забезпечуючи хлібу з неї більш високий глікемічний індекс.

Особливо небезпечними в цьому сенсі є вироби з додаванням цукру, вони значно підвищують рівень цукру в крові. Замість білого хліба діабетична асоціація рекомендує вибирати цілозерновий.

Найкращим видом хліба, враховуючи його вплив на рівень цукру у крові, фахівці називають житній хліб.

Крім того, хліб можна навчитися пекти самостійно, використовуючи муку з низьким вмістом вуглеводів і не вдаючись до штучних компонентів.